Orvosi jog, műhibák

Ügyvédi irodánk szakterületei között kiemelten foglalkozunk személyek egészségkárosodásával, hozzátartozók halálával kapcsolatos kártérítési ügyekkel, különösen orvosi műhibák miatt indult kártérítési perekkel.

Ha gyanítják, hogy orvosi műhiba áldozatai lettek, rendkívül fontosak az első jogi lépések. Egy rosszul előkészített kártérítési igény a követelésünk kielégítését teljesen meghiúsíthatja.

Lehet, hogy Önt nem világosították fel arról, hogy joga van másolatot kérni az Önt ellátó kórháztól a teljes egészségügyi dokumentációjáról. Mindig ez legyen az első lépés, ugyanis ennek hiányában nem lesz bizonyíték, amivel igényét alátámaszthatja. Mielőtt a kártérítési igényét a kórházzal közölné, mindenképpen szerezze be a teljes orvosi dokumentációt Fontos, hogy ilyenkor ne érjük be csupán a kórházi zárójelentésekkel, hanem az összes leletet is kérjük el, ami a műhibát megelőző vizsgálatokon készült. Tanácsos persze, hogy minden leletünket legalább 5 évig őrizzük meg akkor is, ha rutin beavatkozásnak vetjük alá magunkat és akkor is, ha teljesen megbízunk az orvosunkban.

Műhiba gyanúja esetén haladéktalanul keresse meg irodánkat, majd a beszerzett orvosi dokumentáció birtokában vegye fel rajtunk keresztül a kapcsolatot a kórházzal.